onsdag 23 mars 2016

Vitt eller brunt?

Här har vädret väldigt svårt för att bestämma sig hur det ska vara. På morgonen var det kritvitt av ett tunt snötäcke som snöat på under natten, och man blev lite sådär neeeej det ska ju vara vår nu! Det är trädgårds dags, ut och röra sig och plocka med allt som vår och trädgård hör till.
 Och det är tur att man fortfarande täcker varmbänken på natten med gamla tyger.
Men på eftermiddagen då är det vår och fågelkvitter igen. Vädret är minst sagt ombytligt när det går från vit vintermorgon till strålande våreftermiddag på en dag. Är så fascinerad av hur knoppar på träd, och fröer och lökar klarar av dessa tvära kast och ändå alltid klarar sig förbi denna förrädiska tid.
 Inomhus har förodlingarna börjat. Chili och paprika har växt till sig med ett par karaktärsblad och kommer få flytta in i barnkammaren till helgen. Här hos oss finns det en anledning till att odlingarna sköts på hög höjd. Den lilla banditen i bild spanar in odlingarna och längtar efter att få massakrera och gräva ur dem. Och när man har fyra sådana banditer så får man sätta växterna i säkerhet.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar