lördag 27 februari 2016

Varmbänken del II

Idag byggdes själva ramen till varmbänken. Jag är extremt dålig på att bygga. Det här med att se geometriska former och hur de tillsammans bildar en helhet är inte min grej. Då är det en väldig tur att man har en underbar sambo som bygger varmbänken åt en.
 Första ram delen ihopsatt. Denna är byggd av kärnvirke med extra tjocka brädor. Dels för att denna delen står närmast marken och utsätts för mest väta, och därmed kan träet ruttna mer. Men också för att vara just extra isolerande mot marken så att värmen i bänken inte försvinner ut alltför mycket via markkylan.

Varmbänken börjar ta form med nästa lager ram. Ryggen blir högre för att få till en bra sluttning på locket.
 Nästa helt färdig, det enda som saknas är plasten på locket. men det spar vi tills imorgon, solen har gått ner alltför mycket för idag. Och jag råkade slå upp ett hål i det murkna träet på verandan. Det slutade i att både jag och sambon fick för oss att börja riva ner den, som egentligen är ett senare projekt.


Borta vid varmbänksgropen står en lavendel täckt med snö. Men trots snön doftar den faktiskt otroligt gott även såhär på vintern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar