söndag 24 april 2016

Köksträdgårdens hjärta

Bi och fjärilshörnan är nu färdigställd, i alla fall vad gäller jord och organisering. Nu är det bara sådd av blomster som är kvar. Är riktigt nöjd med denna delen av köksträdgården, när växthuset kommer på plats mot väggen kommer det verkligen bli kökslandets hjärta. Dessutom lockas bina in i växthuset om det är en stor buffé utanför.


Virket och markstenen till pergolan kom i veckan. Blåregnet väntas fortfarande men det borde dyka upp någon gång framåt maj. Idag ställdes plintarna ut för att försöka uppskatta storleken på pergolan. Trädgårdsmöblerna fick agera skala.


Runt äppelträden är vårlökar planterade. Dessa inhandlades på rean i höstas och sattes när tjälen hade börjat ta sitt grepp om marken. De kommer upp fint, nästan ingen lök som inte kommit upp. Här är tulpan arrangemanget kring Åkerö trädet. Hoppas bara inte rådjuren hittar till dem. 

Ytterligare ett av de tre tulpan arrangemangen kring Åkerö.

Runt Transparante blanche trädet sattes en tulpan och allmän lökmix. Krokusarna tittar glatt upp. När jag satte lökarna fick alla en näve benmjöl under sig.

På andra sidan trädet är krokusarna dock inte lika frodiga, får fylla ut i höst så att en vacker krokus ring bildas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar